Super galios, kurias suteikia mėgstami prekės ženklai

Super galios, kurias suteikia mėgstami prekės ženklai

Lina Karalienė

Kiek dažnai naudojatės prekės ženklais, kurie jus įkvepia, pakylėja, “suteikia Jums galių”, papildomos drąsos ar kažkaip kitaip jus teigiamai veikia?

Aišku pirmoje vietoje visada svarbiausia yra produktas. Jis turėtų būti kokybiškas ir padėti jums išspręsti jūsų problemą. Tai verslo esminis uždavinys. Tai svarbu. Tačiau mane įkvepia produktai – prekiniai ženklai, kurie papildomai dovanoja emocinius ir vertybinius dalykus.

Dažniausiai tai yra gerai sukonstruotas prekės ženklas.

Tarkime dėvime drabužį, kurio pagrindinė vertybė tvarumas. Dėvėdami tokį drabužį mes komunikuojame pasauliui, kad esame atsakingi ir mums rūpi kaip gyvena pasaulis, mums rūpi gamta ir kas su ja vyksta.

Ar dažnai susimąstote kokias “galias” jums suteikia Jūsų mėgstami prekiniai ženklai?

Pasidalinsiu sąrašu prekinių ženklų, kurie, mano manymu, dovanoja mums “super galias”:

Tvarus drabužių prekės ženklas The Knotty Ones komunikuoja tvarią madą. Tau reikia ne tik drabužio, tau reikia kokybiško drabužio. Kuris yra autentiškas ir labai kokybiškas. Todėl turėdamas vieną, tu juo džiaugsies ilgai. Be to, tai yra moterų sukurtas verslas. Šis verslas remia moteris, kurios mezga The Knotty Ones prekinio ženklo drabužius.

 

Mano favoritas - Lovestories intimates apatiniai. Startavo kaip mix and match apatinių derinimo modelis (kas tuo metu buvo visiška naujiena). Šis prekinis ženklas labai graziai išnaudoja “lovestory” teritoriją. Kalbama apie meilės istoriją su savo apatiniais ir savo kūnu. Nuostabios fotosesijos, dar labiau akcentuoja meilę apatiniams. Nufotografuoti netikėti bet labai dažnai sutinkami momentai kai mes būname vieni namuose, prausiamės, atostogaujame. Net kai internetinėje parduotuvėje nebelieka produkto atsiranda tekstas “end of story”.

 

 

Dar vienas lietuviškas prekinis ženklas Uoga Uoga. Puikiai sukonstruotas nuo pavadinimo, logotipo ir vizualinio identiteto. Uoga Uoga natūrali lietuviška kosmetika. Madingas natūralumas. 

Tikriausiai naudodami Uoga Uoga kosmetiką mes jaučiamės labai modernūs, stilingi ir esame laimingi, kad mūsų oda bei plaukais rūpinasi natūrali kosmetika.

 

Maison Margiela. Labai žaviuosi menininkais. Nes jie savaime neša savitos asmenybės autentiškumą. Martin Margiela įkūrė savo mados namus 1988 metais. Tai buvo pirmi mados namai kurie pasiskolino laboratorijos koncepciją: balti chalatai, pirštinės ir t.t. Šioje mados laboratorijoje gimė labai savitos ir autentiškos mados kolekcijos: modernūs tabi batai, 2D drabužiai ir t.t. Nors mados namai parduoti 2008 metais. Tačiau net šiandien parduodami drabužiai ir batai yra grįsti Martin sukurtais dizainais. Netflix yra sukūręs filmą apie šiuos garsius mados namus, kuri labai rekomenduočiau pažiūrėti.

 
 

Japoniškos stilistikos, kultūros ir dizaino prekinis ženklas MUJI. Čia gali pamatyti tai kuo kvėpuoja ir kas patinka japonams. Minimalizmas, natūralumas, estetika. 

Labai žavu, kaip tiesiog galima sukonstruoti prekinį ženklą paremta konkrečia šalimi ir kultūra.

 

Sandro – prancūziškas drabužių prekinis ženklas. Prancūzių mada garsėja visame pasaulyje. Taigi Sandro puikiai išnaudojo šią nišą ir pasiūlė modernios prancūzės aprangą. Šiek tiek bohemiškumo, šiek tiek elegancijos, šiek tiek žaismingumo.

 

Comme des Garcons – mados prekinis ženklas. Įkurtas Rei Kawakubo dizainerės jis jau daug metų garsėja visame pasaulyje. Aišku viskas prasidėjo nuo avangardinės mados. Tačiau ilgainiui “širdelė su akimis” (toks daugelio Comme des garcons kolaboracijų ženklas PLAY) atsidūrė ant skirtingų drabužių avalynės ir aksesuarų.

 

Kokie prekiniai ženklai jus įkvepia ir kokias “super galias” jie jums dovanoja?

Grįžti į tinklaraštį